Moms PÅ/AV

FAQ – FRÅGOR OCH SVAR

På den här sidan så har vi samlat vanligt förekommande frågor om Set-N-Me-Free’s aloe vera produkter
och hur man använder dem.

Om det är något du undrar över som du inte får svar på nedan så tveka inte att kontakta oss
så svarar vi så fort vi har möjlighet.

KONTAKT

Hur snabbt får man sin beställning
Vi skickar i möjligaste mån beställningen samma dag. Vi använder PostNord för företagspaket och varubrev sam DHL till privatpaket/servicepoint. PostNord hämtar våra beställningar varje dag kl 15. DHL hämtar tisdag och torsdag och levererar inom tre arbetsdagar.
Till vilka länder skickar ni produkter

Vi skickar främst inom Sverige. I Finland och Norge har vi representanter www.napra-rehab.fi och www.faxma.no. Vid behov kan vi även skicka varor till övriga länder i Europa. Dock blir fraktvillkoren annorlunda då.
Hur betalar jag?

Som företagskund betalar du mot faktura 30 dagar.

Privatpersoner som beställer via webbshopen betalar med Swish.

Fraktpriser
Företagskund har en enhetsfrakt på 79 kr exkl moms. Fraktfritt vid order över 2700 kr exkl moms. Privatperson betalar 39 kr inkl moms. Fraktfritt vid 500 kr inkl moms.
Reklamation/Ångerrätt
Är du inte nöjd med varan får du reklamera den inom 14 dagar och pengarna tillbaka.
Rabatter
Rabatter utgår vid större beställningar.

För företagskunder gäller:

  • 10% vid 3600 kr
  • 
15% vid 5000 kr
  • 
20% vid 6700 kr

För privatpersoner gäller:

  • 
10% vid 1000 kr
  • 15% vid 2000 kr
Jag har varit i varenda hälsokostaffär där jag bor och försökt hitta Set-N-Me-Free's aloe vera produkter men inte hittat dom. Varför det?
Faxma säljer framförallt till terapeuter som använder våra produkter i sitt dagliga arbete. De allra flesta väljer att också agera återförsäljare och säljer vidare till sina patienter/kunder. Dock är det oftast Hot & Cold som man använder. På vissa orter där efterfrågan är stor säljer har även hälsokostaffärer våra produkter i sortimentet. Detsamma gäller även här att det är främst Hot & Cold. För att lösa detta problem har vi en webb-shop dit privatpersoner kan vända sig för att få tag i vårt kompletta sortiment på ett smidigt sätt. Tycker man att det är jobbigt med inloggningar etc så går det alltid bra att ringa oss.
Varför har inte Set-N-Me-Free symbolen Certified från International Aloe Science Council?
International Aloe Science Council är för det första ingen opartisk eller oberoende organisation. Ägaren är en av de tillverkare som klassas som godkänd. Övriga godkända betalar till organisationen för att finansiera dess verksamhet. Certifieringen som görs är alltså partisk och kan inte likställas med t ex. ISO-certifiering ifråga om opartiskhet. Där finns en mängd produkter som är baserade på frystorkning eller reducerade till koncentrat (vattnet dunstas bort) på mellan 1:100 och 1:5. Dessa två tillverkningsmetoder sänker kvalitén drastiskt, men även produktions- och fraktkostnader vilket ju är bra för vinsten. Jämför t ex färsk mjölk med torrmjölk så kan du ana vad effekten blir på den betydligt känsligare växtsaften från aloebladens pulpa.
Finns det någon mineralolja eller animaliskt fett i Set-N-Me-Free's produkter?
Nej, dessa bygger ofta upp blockeringar i hudlagret som hindrar Aloens förmåga att penetrera huden. Set-N-Me-Free väljer därför alltid en vegetabilisk olja eller fett i sina krämer och lotions. Man kan då fråga sig varför inte alla tillverkare gör så och svaret blir då att animaliska fetter och mineraloljor är betydligt billigare.
Vad har Ni för konserveringsmedel i Set-N-Me-Free's aloe vera produkter?
I Aloe Vera Liguid är det Potassium sorbat (kaliumsorbat) och Sodium benzoate (natriumbensoat), Aminoacetic acid (aminoättiksyra) och Citric acid (citronsyra). Det är konserveringsmedel som ofta förekommer i livsmedel såsom sylt och saft.
Tillverkaren har bytt ut parabenerna i stort sett i alla produkter till de alternativa konserveringsämnena Aminoacetic Acid, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin och Hexylene Glycol.
Jag har en Aloeplanta hemma. Kan jag använda den på samma sätt som Set-N-Me-Free's Aloe Vera Liquid och få samma resultat?
Ja, men man måste tänka på ett par saker. Det skall vara den rätta arten av aloe, Aloe Barbadensis. Plantan bör vara åtminstone 4 år gammal. Använd de största bladen. När man skalar bladet skall det sprättas upp som en fisk. Lösgör försiktigt den genomskinliga bladkärnan utan att skrapa med något från insidan av bladväggen. I bladväggen finns nämligen en besk gulfärgad sav som kan vara starkt irriterande på hud och kan ge kraftig laxerande verkan om den tas invärtes. Du använder bladkärnan i mosad form, men det bör ske inom 48 tim, annars försvinner den medicinska effekterna.
Vad är det för skillnad på Hot & Cold i burk och Hot & Cold Extra?

Hot & Cold i burk är en kräm och Hot & Cold Extra är en lotion. Det enda som skiljer i ingredienser är att Extra innehåller lite aprikoskärneolja. Styrkan och verkan är densamma. Många terapeuter efterfrågar Hot & Cold Extra eftersom de gillar att ha en hygienisk förpackning där man kan pumpa upp lotionen. Dessutom blir konsistensen lite glattare och ger en längre massagetid.
Hur länge kan man behandla med Hot & Cold?
Det finns ingen tidsbegränsning. Hot & Cold består av naturliga ingredienser och är inget läkemedel. Smörj in så ofta du vill. Vi har under årens lopp haft någon person per år som visat överkänslighet mot Hot & Cold.
Varför heter produkten Hot & Cold
De flesta upplever värme vid massagen när blodcirkulationen kommer igång som sedan övergår till en kylande känsla. Detta varierar från person till person. Kanelolja är den ingrediens som värmer och mentolen kyler.
Vad skiljer Joint Heat Cream från Hot & Cold?
Det är en identisk produkt och är det gamla namnet på Hot & Cold.
Var kan en privatperson köpa Hot & Cold
På vår hemsida finns en lista på återförsäljare i Sverige. Finns det ingen i din närhet så går det bra att beställa direkt av oss på Faxma.
Kan man använda Hot & Cold när man är gravid
Vi rekommenderar inte användning av Hot & Cold under graviditet p.g.a att det inte finns forskning som styrker detta på den speciella gruppen.
Måste man undvika solen när man smörjt med Hot & Cold?
Nej, men notera att det inte finns någon solskyddsfaktor i krämen.
Hur mycket Aloe Liquid skall man dricka?
Normal mängd är 2 msk, gärna på fastande mage på morgonen. Dosen kan vid behov ökas till 50 ml om dagen.
Varför skall jag dricka Aloe Vera Liquid?
Man får ett naturligt tillskott av vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, saponiner, polysackarider m m. Detta påverkar mage- och tarmsystem positivt men även hela allmäntillståndet mår väl av aloe vera då större delen av immunförsvaret hänför sig till magen.
Jag har eksem. Vad rekommenderar ni för produkter då?
Alla våra produkter innehåller hög halt av aloe vera. Börja i rätt ände och använd en bra duschkräm, Body Wash. Det är oftast behagligt att smörja Aloe Vera Gel som både är klådstillande och läkande för att avsluta med någon av våra krämer.
Om man bränt sig i solen. Vad gäller då?
Aloe Vera Gel, eller ännu hellre Aloe Soft Gel som är extra vitaminberikad, är en svalkande och läkande produkt. Komplettera gärna med Hand & Body Cream.
Hur fungerar Aloe Vera mot håravfalll?
Vi har haft en forskningsgrupp på ett 20-tal personer i Helsingfors. Där har man noterat bra resultat på fläckvis håravfall. Genom att massera in Aloe Vera Juice i hårbotten och använda Aloe Vera Shampoo har man fått bra resultat.
Vad har ni för tips till mina barns tonårshud?
Bra rengöring är nödvändig. Enzyme Cleanser går ner på djupet. Smörj sedan med Aloe Vera gel som både är antiseptisk och läkande. Känns huden torr så komplettera med någon av våra hudkrämer, gärna Aid Cream.