Moms PÅ/AV

ALOE VERA LIQUID

 • Sårvård: tvätta rent såret från smuts med vatten. Spray på Aloe Vera Liquid.
 • Klåda: spraya och massera in för att komma igenom hårmanen.
 • Våtomslag: dränk en kompress eller liknande i Aloe Vara Liquid. Fuktspärra med t ex gladpack. Avsluta med elastisk binda för att få det att sitta.
 • Invärtes: Hund 1-2 ml/kg/dag
 • Invärtes: Katt 2,5-5 ml/kg/dag
 • Invärtes: Häst 1-2 ml/10/kg/dag

ALOE VERA GEL

 • Klåda
 • Insektsbett
 • Irriterad pälsbotten
 • Trampdynor

Massera in på skadad och irriterad hud.
Lugnar och dämpar klåda och svullnad.

ALOE VERA PET SHAMPOO

Rengöring av päls och man. Använd som ett vanligt djurschampo.
OBS! Koncentrerat så endast en liten mängd behövs.

ALOE VERA PET LOTION

Balsam för pälsen. Appliceras efter schamponering, alternativt på torr päls.
Ger pälsen lyster och håller ohyra borta.

HOT & COLD

 • Före och efter ansträngning
 • Muskler och leder

Massera in på de muskelgrupper, senor, fästen eller ledband som är ansträngda. Vill man ha extra skydd för en utsatt muskel, led eller sena kan man lägga ett flödigt lager med kräm, gärna med fuktspärr, innan man lägger stödförband. Ej dopingklassat. Hot & Cold Extra (lotionkonsistens), fastnar inte lika lätt i pälsen.

MUGG / RASP

Osak: Lera, grus eller smuts som fastnar i karleden skaver i huden och småsår uppstår som ger irritation och ev inflammation. Leriga hagar ökar risken för mugg/rasp men även användning av benlindor, strykkappor kan vara en orsak om det finns smuts som skaver mellan hud och skydd.

Behandling: Aloe Vera Liquid. Tvätta och skölj med vatten, alternativ borsta rent med mjuk borste. Dränk in en kompress i Aloe Vera Liquid och placera den på angripet ställe. Gör en fuktspärr med gladpack och linda en elastisk binda runtom. Låt sitta minst ett par timmar, gärna över natten. Upprepa behandlingen tills önskad effekt uppnåtts.

MUSKELMASSAGE

Orsak: Bl a stelhet efter överansträngning.
Behandling: Hot & Cold. Massera in aktuell muskel både före och efter ansträngning. För att undvika att det mesta av krämen hamnar i hårmanen kan krämen spädas med Aloe Vera Liquid eller Aloe Vera Gel. Vid muskelfästesinflammation lägg ett omslag med en kompress dränkt i Aloe Vera Liquid. Massera in Hot & Cold och täck med gladpack. Fixera genom t ex elastisk binda och låt sitta, gärna över natten.

TRYCKSKADOR

Orsak: Smuts som skaver på hästen. Kan komma från hästen eller utrustningen. Fel utrustning som inte är anpassad till hästen kan också ge skavsår.
Behandling: Aloe Vera Liquid, Aloe Vera Gel. Rengör det aktuella området. Spraya med Aloe Vera Liquid och låt torka in. Applicera Aloe Vera Gel 2-4 ggr/dag och massera försiktig in det på aktuellt område. Undvik att belasta det drabbade området. Aloe Vera produkterna har en unik penetreringsförmåga och kan därför nå djupt ner i huden. Det påskyndar läkningen och gör huden mjuk och smidig.

KLÅDHÄST / SOLEKSEM / SOMMAREKSEM

Orsak: Knott och andra insekter. Solexponering och kraftigt försommar bete.
Behandling: Aloe Pet Shampoo, Aloe Vera Gel. Schamponera en gång i veckan med Aloe Pet Shampoo. Applicera sedan Aloe Vera Gel varannan dag. Använd med fördel spraypump för att nå ner under pälsen.

NÄRINGSTILLSKOTT

Orsak: Fel ph-balans i tarmen, t ex efter antibiotikakur, försvagat immunförsvar, pälsproblem m m.
Behandling: Aloe Vera Liquid. Blanda ca 1/2 dl Aloe Vera Liquid per dag i fodret.

KARENSTIDER

Följande substanser som ingår i våra produkter har av Svensk Travsport klassats med

96 timmars karenstid före start:

Aloe Vera, Metylsalicylat

48 timmars karenstid före start: 

Symphytum Officinale, 

 

HAR DU PROVAT?

Har du behandlat din häst, hund eller katt med Aloe Vera produkter från Set-N-Me-Free är vi tacksamma för dina observationer. Skicka gärna ett mail till info@faxma.com.